Interviu cu Tiberiu Georgescu, castigatorul competitiei ASE SAH

In luna aprilie a acestui an a avut loc prima editie a competitiei ASE SAH, organizata de Clubul Sportiv in colaborare cu Senatul Studentesc cu ocazia implinirii a 99 de ani de la infiintarea Academiei de Studii Economice, Bucuresti.

Tiberiu Georgescu, castigatorul competitiei ne-a raspuns la cateva intrebari, despre el si pasiunea lui, sahul.

Tiberiu, alături de tine si de colegii tai pasionati de Sah am făcut posibila prima ediție a unei competiții pe care o dorim numuritoare. Cum ai resimtit fenomenul?

A fost o competitie frumoasa care sper sa aiba loc si in anii urmatori. Desi am fost adversari si partidele au fost dificile, atmosfera a fost una calda si s-a simtit pe tot parcursul concursului ca facem parte din aceeasi familie.

Esti unul dintre cei mai importanți reprezentanți in competitiile internaționale pentru ASE si Ronania. Ce ne poti spune din acest punct de vedere, realizări si participari, de după competiția noastră?

Dupa participarea la competitia ASE am facut o pauza pentru a-mi pregati lucrarea de licenta. La o saptamana dupa sustinerea acesteia am participat la o serie de turnee internationale la Arad, Drobeta Turnu Severin si Iasi, la Arad am iesit pe locurile 5-9, iar la Iasi pe 6, la ambele competitii participand aproximativ 200 de jucatori din peste 10 tari. De asemenea am reusit sa obtin ultima norma de maestru international, avand acum oficial acest titlu.

Ai fost anul III, cum ai finalizat ciclul licența si ce urmează pentru tine?

Am finalizat cu bine cei 3 ani de studii. Mi-am indeplinit cele doua obiective pe care le-am stabilit in anul I: sa nu am nicio restanta si sa obtin nota maxima la examenul de licenta.

Câteva gânduri bune pentru iubitorii sahului…

Te felicit pe aceasta cale pentru initiativa ta de a te implica in acest sport. Consider ca practicarea sahului este benefica tuturor, stimuland intr-un mod creativ spiritul de lupta. Inchei prin a propune fostilor si viitorilor mei colegi din cadrul ASE motto-ul Federatiei International de Sah:  ,,Gens una sumus” (tradus: Suntem o familie.)

Pe aceasta cale Clubul Sportiv transmite FELICITARI pentru reusita la aceasta competitie si, desigur, si pentru celelalte realizari in cadrul concursurilor de sah !

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s